->"Her Yıl O Hafta" istatistiÄŸi eklendi (23.10.2008)<-     ->"Rakipler ve Belalıları" Ä°statistiÄŸi eklendi (17.10.2008)<-     ->1. Ligde yaptığımız maçlar 100dönümlerine eklendi (26.02.2008)<-     ->Hava Durumu bölümü eklendi (31.01.2008)<-     ->"Seri Sonu" istatistikleri eklendi (30.12.2007)<-     ->Yılın Futbolcusu Anketine son yedi günde aldığı oy sayısı eklendi (08.12.2007)<-     ->Okumalık bölümü arama motoruna eklendi (07.12.2007)<-
 
 
 Basit Arama Sonuçları
Arama sonuçları ekranına geri dön  
Haberler içerisinde " haminu draman/Draman Haminu" anahtar kelimesinin bulunduÄŸu kayıtlar;

13.07.2006 - 2006-2007 Sezonu Hazırlık

Mesut Bakkal: "Adam gibi adamlarla çalışıyorum. Çok çalışıyoruz, kazanacağız"

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal, yeni sezon hazırlıklarını değerlendirdi. Ankara'da başlayıp, Nevşehir kampıyla süren hazırlıklarını, Hollanda'da tamamlayacak olan Başkent ekibinin genç hocası, geçen sezon kılpayı kaçırdıkları UEFA Kupası'na katılma şansını, bu sezon mutlaka yakalayacaklarını belirterek, "Bu benim takımım. Bütünüyle hedefe kitlendik. Ekip olarak istediğimiz kadroyu kurduk. Futbolseverler, bu sezon bizi izlemeye doyamayacak" dedi. Bakkal, yeni sezon hazırlıkları, hedefleri ve değerlendirmelerini şöyle yaptı:

Boşa transfer yapılmadı

"Geçen sezonun son maçında, bize getirisi fazla olacağını bildiğimiz UEFA Kupası'na katılma şansını kaçırdık. Bu sene işlerin daha farklı olacağını düşünerek, eksik olduğumuz mevkilere transferler yaptık. Uğur, Baki, İsmail ve Ömer'in gitmesini düşünerek 3-4 tane oyuncu getirdik. Aldığımız oyuncuların hepsine ihtiyacımız vardı. Bize yararlı olacaklarını bildiğimiz oyunculardı. Transfer, boşa yapılmadı. Seyrederek, bilinerek alınan adamlardı.

Yeni sezon hazırlıklarına testlerle başladık. Elimize geçen veriler, inanılmaz, mükemmel... Oyuncularımın hepsi, tatil için verdiğim programı, harfiyen uygulamış. Hedefleri olan oyuncularla çalışıyorum. Geçen seneden zaten hazır olan bir kadrom vardı. Oyun mentalitemizin ne olduğunu, çalışma sistemimizi de hepsi iyi biliyordu."

Çalışmaktan bıkmadılar

"İlk bir haftayı, kendi tesislerimizde geçirdikten sonra, 2. etap kampı için Nevşehir'i uygun gördük. Orada biraz daha yoğun çalışmayı hedefliyorduk. Ankara'dan uzaklaşalım istedik. Nevşehir'de de hazırlık açısından çok güzel sonuçlar aldık. Grafiğimiz, gittikçe yükseldi. Yorgunluk yüklendi tabii ki. Sezon başıdır, bu olacaktır. Ama oyuncularım, çalışmaktan bıkmadılar.

Bir de hazırlık maçı yaptık. Aynı yerde kamp yaptığımız için, Bursaspor ile oynamayı uygun gördük. Belki erkendi, maç yapmak için. Ama sonuçta maç tecrübesi de önemli. Sezonun ilk karşılaşması olmasına rağmen, hem bizim hem de rakip takım açısından güzel ve iyi bir maç oldu. Sezon başındaki karşılaşmalarda, istediğimiz verimi alıp alamayacağınız bilemezsiniz. Çünkü maç sabahları bile antrenman yapıyorsunuz. Ama takım olma yolunda iyi bir hazırlıktı.

Şimdi yurtdışı maç kampına gidiyoruz. 13-26 Temmuz arasında Hollanda'da 6 hazırlık maçı yapacağız. Bu karşılaşmalarda takımın gerçek şekli ortaya çıkacak. Belki süpriz oyuncular çıkar, düşündüğümüz kadro içinde. Ben geldiğim günden beri, adaletli dağıtım yapmaya özen gösteriyorum. Oynayanın, mücadele edenin, koşanın hakkını veriyorum. Bu sene de böyle olacak. Burayı yaşam biçimi yapan, kendini buraya at hisseden, takım olma yolunda emek sarfeden futbolcuların benimle beraber olacağını, isimlerin hiç önemli olmadığını, benim görevimin bu tip oyuncuların önünü açmak olduğunu söyledim oyuncularıma. Takımda inanılmaz bir rekabet ortamı oluştu."

Yabancılar bile sahip çıkıyor

"Şu ana kadar olan çalışmalardan memnunum. Çünkü bu, benim takımım. Geçen seneden kalan oyuncular, çoğunlukta zaten. Yeni gelenler de çok çabuk adapte oldu. Çünkü diğer oyuncular, hemen sahip çıktılar. Benzetmede hata olmaz, 'Adam gibi adamlarla, çok karakterli oyuncularla' çalışıyorum. Takıma yabancılar bile sahip çıkıyor. Başta kaptan Erkan olmak üzere inanılmaz bütünleşti futbolcular. Bu arkadaşlıkla, çalışma temposuyla bu takımın başarılı olacağına inanıyorum. Zaten geriye bir şey de kalmıyor. 'Hiçbir şey olmaz' denen çocukların, sergilediği performans ortada. Benim takımım, sezon içinde belki sallantı geçirir. Ama yıkılacağını sanmıyorum. Çünkü çok özverili çalışıyorlar. Bu da onlara artı olarak dönecek. Yurtdışı maçlarından sonra da takım oturur."

Bakkal'ın gözüyle futbolcular

Gökhan Tokgöz:
Farklı başladı. Milli Takım'a göndermek istiyoruz.
Recep Öztürk: Her an kaleyi alabilir.
Ulaş Güler: İyi yetenek. Oynamayanları aratmaz.
Erkan Özbey: Erkan'a güzel bir şey kullanmam lazım. İyi ki takımda kaldı.
Lars Fredrik Risp: Ä°yi profesyonel.
Ayhan Tuna Üzümcü: Çıkış Yapacak.
Laime Traore: İnanılmaz istekli.
Eren Aydın: Türk futbolunun sol tarafını kapatacak yetenekte.
Hakan AslantaÅŸ: Gayretli.
Murat Kalkan: Aramıza iyi döndü.
Ayman Mohamed Abd el-Aziz "Ayman Aziz" : Her takıma lazım.
Mehmet Nas: Yükselen grafik. Teknik kapasitesini ortaya çıkarttık.
Sedat YeÅŸilkaya: Her an oynayabilir.
Kerem Åžeras: Bu sene daha iyi olacak.
Erhan Güven: İnanılmaz çalışıyor.
Engin Baytar: Onunla çok çalışacağız.
David Solomon Abwo: Bu sene beklentimiz yüksek.
Ümit Tütüncü: Alışmaya çalışıyor.
Ferhat Kiraz: Hiç yabancılık çekmedi.
Mehmet Çakır: Gönül adamı.
Promise Isaac: Bu sene star olabilir.
Okan Öztürk: Bu takımda çok gol atar.
Ali Cansun Beğeçarslan: Yükselen grafik.
Mickael Nicoise: Performans alabileceÄŸim oyuncu.
Draman Haminu: Gana Milli Takımı'nda. Kalitesi belli. Takıma katılmasını bekliyoruz.

Kaynak : Hürriyet Ankara Gazetesi



 DiÄŸer Sonuçlar

  Takım O Av. P
1 Eyüpspor 34 46 75
2 Göztepe 34 40 70
3 Sakaryaspor 34 15 60
4 Bodrumspor 34 21 57
5 Çorum FK 34 19 56
6 Kocaelispor 34 7 55
7 Boluspor 34 -2 53
8 Bandırmaspor 34 17 50
8 Gençlerbirliği 34 6 51
10 BB Erzurumspor 34 -4 44
11 Ãœmraniyespor 34 -7 43
12 Manisa FK 34 0 40
13 Keçiörengücü 34 -9 40
14 Adanaspor 34 -17 39
15 Şanlıurfaspor 34 -6 38
16 Tuzlaspor 34 -12 38
17 Altay 34 -61 16
18 Giresunspor 34 -55 7
* Takım adlarına tıklayarak takımların performans tablolarına ulaşabilirsiniz.